NL

SE

EN

Fördelar & Hållbarhet.

Skapa ökad produktivitet och välbefinnande samtidigt som ni når era hållbarhetsmål.

Förbättra din företagsmiljö med Vegger

Vegger är specialiserade på odlingssystem som är anpassade för att fungera i företagsmiljö.

Oavsett om det gäller att skapa grönare kontor, förbättra kundupplevelsen på hotell- eller restaurang, tillhandahålla färska råvaror till storkök eller skapa hälsosammare miljöer på vårdinrättningar eller skapa mervärde åt din fastighet, så hjälper Vegger dig på vägen.

Vårt designteam säkerställer att våra lösningar skräddarsys och integreras på ett vackert sätt.

Kontor

Hotell

Restaurang

Vård

Estetik & stämning

Veggers produkter kan förhöja rumsupplevelsen och skapa en grönare rum. De bidrar till en mer inbjudande och estetiskt tilltalande miljö.

Luftkvalitetsförbättringar

Många växter har luftrenande egenskaper, vilket hjälper till att ta bort föroreningar och förbättra luftkvaliteten inomhus. 

Ökat välbefinnande

Växter är kända för att ha en positiv inverkan på vårt mentala välbefinnande. Genom att integrera växtlighet inomhus, kopplar vi samman människor med naturen, vi minskar stress och förbättrar produktiviteten.

Skapa ny rumslighet

Veggers odlingssytem kan placeras så att de skapar rumsavdelare och skapa mindre rum i stora lokaler. 

Varumärkesstärkande

Välj de växterna som skulle passa just ert hotell, restaurang eller kontor och hjälp till att stärka ert varumärkes identitet.

Ökad produktivitet

Studier har visat att genom att integrera växter i på arbetsplatser kan leda till ökad produktivitet och tillfredställelse bland anställda. 

Helande Miljöer

I vårdinrättningar kan växter bidra till att skapa helande miljöer. Växter har påvisats att minska stress och främja välbefinnandet, vilket har en positiv inverkan på patienter, besökare och vårdpersonal.

Lättskött

Veggers odlingssystem är automatiska och det gör dem väldigt lätta att sköta. Detta är särskilt användbart i miljöer där regelbundet underhåll kan vara krävande, såsom på hektiska kontor eller vårdinrättningar.

Här får du inblick i kostnaderna och det oslagbara värdet av Veggers odlingssystem erbjuder. 

01

Inledande Investering

Kom igång.

Din resa mot en miljövänlig inomhusodling startar med en inledande investering i våra toppmoderna system. Veggers automatiserade Flaxfarm 35 och  Flaxfarm 60 är prissatta från 20.000 SEK per enhet. Vi skapar en unik lösning till ditt projekt och säkerställer att du får det mest kostnadseffektiva alternativet.

02

Driftskostnader

Det ska inte kosta för att odla.

PlantPod™

Njut av enkel och effektiv odling med Vegger PlantPods, utformade för maximal tillväxt och kostnadseffektiva skördar året runt. Våra Plantpods är prissatta till exceptionellt värde.

Energi

Minimal daglig energiförbrukning per enhet, jämförbar med en laptop, kostar cirka 1,50 SEK per dag, vilket understryker systemets hållbarhet och kostnadseffektivitet.

Vatten

Enastående vatten-effektivitet med Flaxfarm 35 och FlaxFarm 60-modellerna som resulterar i extremt låga årliga kostnader på ca 10,55 SEK, respektive 17,60 SEK.

03

Effektivitet & hållbarhet

Minska konsumtion, maxa tillväxt.

Vegger FlaxFarms är en kombination mellan ambitiösa hållbarhetsmål och avancerad teknik, utformade för att minimera miljöpåverkan, men samtidigt maximera tillväxt och skörd.

Med energisparande LED-ljuskällor, effektiva pumpar, luftcirkulationssystem och sofistikerade kontrollsystem är våra odlingssystem  i framkant gällande miljövänlig odling.

04

Nettovärdet på årsbasis

Odla och gör vinst.

Flaxfarm 35

Det årliga nettovärdet är ungefär ca 4.000 SEK, efter att ha tagit hänsyn till årliga kostnader för PlantPods (ca 3950 SEK), energi (ca 690 SEK) och vatten (ca 25 SEK).

Flaxfarm 60

Nettovärdet på på årsbasis är cirka 10.000 SEK, efter att ha tagit hänsyn till årliga kostnader för PlantPods (ca 9.000 SEK), energi (ca 690 SEK) och vatten (ca 40 SEK).

05

Våra siffror.

Vatten- och energibesparingar och Vegger PlantPods bidrar till högt nettovärde.

Vegger Flaxfarms är inte bara pionjärer inom energieffektivitet utan sätter också standarden för vattenkonservering inom hydroponisk odling.

Vårt innovativa bevattningssystem säkerställer att varje droppe vatten bidrar direkt till växternas tillväxt, vilket minskar vattenförbrukningen avsevärt.

Vattenförbrukning per månad

FlaxFarm 35: Konsumerar ca 120 liter; och FlaxFarm 60: 200 liter, vilket motsvarar vattnet som används under en cirka 10-minuters dusch.

Energiförbrukning per månad

Både FlaxFarm 35 och FlaxFarm 60 använder ca 19,626 kWh energi per månad, vilket motsvarar energin som förbrukas av en modern laptop som används i cirka 11 timmar per dag.

Produktionskapacitet per månad

FlaxFarm 35 har utrymme för 42 PlantPods, och FlaxFarm 60 har utrymme för 96 PlantPods. Vegger PlantPods tar ca en månad att skörda och du kan därför räkna med att per månad kunna skörda lika många örter och grönsaker som du har plats för PlantPods.

Har du frågor?

Vill du veta mer om Veggers effektivitet och hållbarhet? Kontakta oss för detaljerad information och beräkningar.