NL

SE

EN

Vårt urval av växter

Förhöj dina kulinariska kreationer med färska, platsodlade örter och grönsaker med hjälp av Vegger PlantPods.

Vår omfattande samling växter innefattar allt från skott, groddar, sallater, till ätbara blommor. Vi utvecklar ständigt vår samling, så håll utkik, vi presenterar löpande våra nyheter här.

Resan från odling till bord har aldrig varit kortare, detta garanterar ytterst färska och hälsosamma råvaror. Dessutom slipper du alla bekämpningsmedel och farliga kemikalier när du odlar i våra system.

’Baby Leaf’ Sallater (BL)

Vi kallar våra sallatssorter för ’Baby Leaf’ eftersom de helst ska skördas tidigt. Dessa primörer har mer koncentrerad smak och delikatare konsistens än fullvuxna sallater. Dessa kvalitéer gör dem perfekta för sallader, smörgåsar och som garnityr. De växer snabbt och erbjuder en livlig fräshör till vilken rätt som helst.

Skott & Groddar (MG)

Groddar och skott av grönsaker och örter skördas strax efter det att de första bladen har utvecklats. De är fulla av hälsosamma näringsämnen och har intensiv smak och färg. De tillför det lilla extra till sallader, soppor och andra maträtter.

Örter (HR)

Kryddor är växter med starka aromatiska egenskaper som används för att smaksätta och garnera mat med, men även för medicinska ändamål eller för doft. Folk har använt kryddors blad, blommor och frön i matlagning sen urminnes tider och finns i alla mattraditioner världen över. Våra utvalda kryddor tillför aromatiskt djup i rätter, varierande från subtila till djärva smaker.

Ätbara Blommor (EF)

Ätbara blommor ger en färgglad och unik smakupplevelse till matlagningen. Använd dem som dekoration till maträtter och cocktails, eller som smaksättare i sirap och oljor.

'Baby Leaf' Sallater (BL)

Vi kallar våra sallatssorter för ’Baby Leaf’ eftersom de helst ska skördas tidigt. Dessa primörer har mer koncentrerad smak och delikatare konsistens än fullvuxna sallater. Dessa kvalitéer gör dem perfekta för sallader, smörgåsar och som garnityr. De växer snabbt och erbjuder en livlig fräshör till vilken rätt som helst.

Plocksallat ’Lactuca’

Kod: BL-01

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

14-30 dagar

Denna sallatstyp erbjuder en mjuk, mild smak idealisk för sallader och garneringar. 

Bataviasallat

Kod: BL-02

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

12-30 dagar

Bladsallat med en uppfriskande, söt smak, vilket gör dem utmärkta för sallader och smörgåsar. Krispig textur och uppfriskande smak.

Endivblad

Kod: BL-03

Dags att gro:

7-10 dagar

Dags att skörda:

20-35 dagar

En komplex smak, krispig textur och rik grön färg. Den lätta bitterheten kompletterar sötare ingredienser.

Plocksallat ’Lollo Rossa’

Kod: BL-04

Dags att gro:

7-10 dagar

Dags att skörda:

15-30 dagar

Ljusgröna blad vid basen som övergår till livligt rött vid spetsarna. ’Lollo Rossa’ har en en mild, lätt söt smak.

Gurkörtsblad

Kod: BL-05

Dags att gro:

8-10 dagar

Dags att skörda:

15-30 dagar

Även känd som ’Borage’ har robusta, mörkgröna blad med en mild smak av gurka. Idealisk för sallader och garnering.

Romansallat

Kod: BL-06

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

12-30 dagar

Dessa sallatsblad har en mjuk, mild smak idealisk för färska sallader och garneringar. 

Rödbeta ’Bull’s Blood’ 

Kod: BL-07

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

15-45 dagar

Med sina djupt röda, nästan lila blad ger denna variant en jordig sötma och fantastisk färg till sallader. 

Skogsskräppa ’Bloody Dock’

Kod: BL-08

Dags att gro:

12-14 dagar

Dags att skörda:

20-45 dagar

Med ljusgröna blad och en framträdande röd nerv ger ’Bloody Dock’ en citronliknande smak som är perfekt för att ge en härlig twist till sallader, soppor och såser.

Buskkrasse ’Princess of India’

Kod: BL-09

Dags att gro:

12-14 dagar

Dags att skörda:

20-40 dagar

Dess blad och livfulla röda blommor ger en kryddig smak och dekorativt utseende till sallader och smörgåsar som ätbar garnering.

Skott & groddar (MG)

Groddar och skott av grönsaker och örter skördas strax efter det att de första bladen har utvecklats. De är fulla av hälsosamma näringsämnen och har intensiv smak och färg. De tillför det lilla extra till sallader, soppor och andra maträtter.

Ärtskott ’Stardust’

Kod: MG-01

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

12-20 dagar

En söt, ärtliknande smak och med en härlig krispighet. Passar utmärkta till sallader, smörgåsar eller som garnering.

Smörgårdskrasse

Kod: MG-02

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

10-20 dagar

Ett kryddigstark skott som passar förträffligt till smörgåsar, sallader och soppor.

Ruccola ’Gourmet’

Kod: MG-03

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

14-30 dagar

Även kallad Senapskål. Som namnet avslöjar, så har den en kryddig, lätt nötaktig smak. Med sin distinkta smak och bladtextur passar den bra till sallader, pizzatoppings och pastarätter. 

Broccoliskott

Kod: MG-04

Dags att gro:

4-7 dagar

Dags att skörda:

14-20 dagar

Mild, lätt pepprig smak, vilket gör den till ett mångsidigt tillskott på sallader, smörgåsar och smoothies.

Blodramarantskott

Kod: MG-05

Dags att gro:

8-10 dagar

Dags att skörda:

15-30 dagar

Med sina iögonfallande röda blad tillför denna Amarant färg och en mild, jordnära smak. Idealisk för sallader och garnering.

Grönkålsgroddar ’Ruby Red’

Kod: MG-06

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

14-25 dagar

Med röd nerv och gröna blad ger ’Ruby Red’ en söt, jordnära smak och en krispig textur. Passar perfekt för att berika smoothies och sallader.

Grönkålsgroddar ’Scarlet’

Kod: MG-07

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

14-30 dagar

Grönkål med krylliga blad och en kraftfull, kryddig smak, vilket gör den till ett visuellt tilltalande och ett smakrikt tillskott till sallader och soppor.

Röda Rädisskott

Kod: MG-08

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

10-25 dagar

Dessa rädisskott, även kallade Daikon-skott, tillför en krispig, kryddig smak till sallader, smörgåsar och sushi-rolls.

Senapsskott ’Red Frills’

Kod: MG-09

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

14-30 dagar

’Red Frills’ har strukturerade, kryddiga blad som är idealiska för att lägga till en smakrik touch till sallader, wokrätter och wraps.

Rädisskott ’Purple Sango’

Kod: MG-10

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

10-20 dagar

Detta skott har en kryddig smak. Idealisk för sallader med sin intensiva gröna färg och krispiga textur.

Tatsoikålsskott

Kod: MG-11

Dags att gro:

3-5 dagar

Dags att skörda:

14-25 dagar

Även kallad ’Japanese Greens’, är en mångsidig asiatisk kål med skedformade och livfullt gröna blad. Den har en mild, jordnära smak och en mjuk, men krispig textur.

Mangoldskott ’Swiss Rainbow’

Kod: MG-12

Dags att gro:

4-7 dagar

Dags att skörda:

10-25 dagar

Denna sort har en mild, söt smak som är idealisk för att ha i sallader, wokrätter och soppor. Ett väldigt vackert skott att garnera med.

Fänkålsskott

Kod: MG-13

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

14-30 dagar

Denna fänkålsort, med delikata, fjäderlika blad och en mild smak av anis, är ett utmärkt tillskott till skaldjursrätter, sallader och såser.

Gräslök

Kod: MG-14

Dags att gro:

4-7 dagar

Dags att skörda:

7-40 dagar

Gräslök har smala, rörformade gröna blad som ger en mild, lökliknande smak. Ett utmärkt tillskott till sallader, dipp-såser och som garnering för en mängd olika rätter.

Örter (HR)

Kryddor är växter med starka aromatiska egenskaper som används för att smaksätta och garnera mat med, men även för medicinska ändamål eller för doft. Folk har använt kryddors blad, blommor och frön i matlagning sen urminnes tider och finns i alla mattraditioner världen över. Våra utvalda kryddor tillför aromatiskt djup i rätter, varierande från subtila till djärva smaker.

Röd Basilika

Kod: BL-01

Dags att gro:

4-7 dagar

Dags att skörda:

25-40 dagar

Röd Basilika kännetecknas av sina iögonfallande djupröda blad som har en söt, lätt kryddig smak. Perfekt för att lägga addera färg och krydda i pesto och cocktails.

Basilika ’Genovese’

Kod: HR-02

Dags att gro:

5-8 dagar

Dags att skörda:

14-40 dagar

Känd för sin koncentrerade basilikasmak och utmärkt för att smaksätta eller garnera en mängd olika sallader och rätter. Passar speciellt bra till medelhavsmat.

Bladpersilja ’Amsterdam’

Kod: HR-03

Dags att gro:

14-30 dagar

Dags att skörda:

25-50 dagar

Med sin friska smak och intensivt gröna blad är denna persilja perfekt för att användas som garnering, vara sallader eller smaksätta soppor och såser. Passar till en mängd olika kök.

Koriander

Kod: HR-04

Dags att gro:

10-14 dagar

Dags att skörda:

20-30 dagar

En koncentrerad koriandersmak, idealisk för att garnera t.ex taco, curryrätter och soppor. Passar framförallt till det asiatiska köket.

Dill

Kod: HR-05

Dags att gro:

8-12 dagar

Dags att skörda:

20-45 dagar

Späda små dillblad erbjuder en lätt, aromatisk smak och förhöjer rätter med skaldjur, sallader och dipp-såser.

Pepparmynta

Kod: HR-06

Dags att gro:

16-20 dagar

Dags att skörda:

30-50 dagar

Med livliga, aromatiska blad ger den en sval, uppfriskande smak, vilket gör den till ett oumbärligt kryddväxt för drycker, desserter och maträtter.

Ätbara Blommor (EB)

Ätbara blommor ger en färgglad och unik smakupplevelse till matlagningen. Använd dem som dekoration till maträtter och cocktails, eller som smaksättare i sirap och oljor.

Afrikansk Tagetes

Kod: EF-01

Dags att gro:

4-7 dagar

Dags att skörda:

21-60 dagar

Dess vackra gula-orange blommor har en kryddig, citrusliknande smak. Passar perfekt för att tillföra färg till sallader.

Orange Tagetes

Kod: EF-02

Dags att gro:

5-7 dagar

Dags att skörda:

30-40 dagar

’Orange Tagetes’ med ljus-orangea ringblommor erbjuder en kryddig, citronliknande smak. Perfekta som ätbar garnering i olika rätter.

Undrar du nåt?

Vi berättar gärna mer om våra PlantPods.